Денісова закликала ООН та Червоний Хрест допомогти в евакуації поранених воїнів з «Азовсталі»

11 Травня 2022, 16:08
Фото "Азова" 937
Фото "Азова"

Маріупольські захисники щохвилини докладають надлюдських зусиль для захисту останнього форпосту міста. Вони без вагання пожертвували собою, аби врятувати Україну і світ від тотального зла. 

Тепер світ має врятувати їх, написала у своєму телеграм-каналі уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

Світ побачив страшні фото з «Азовсталі». 

З відкритими ранами, без необхідних ліків, в антисанітарії – у таких нелюдських умовах перебувають поранені й скалічені захисники Маріуполя, військовослужбовці полку Нацгвардії «Азов».

Відповідно до статті 16 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни хворі та поранені перебувають під особливим захистом і користуються особливим шануванням. Стаття 3 Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях зобов’язує сторони за будь-яких обставин гуманно ставитися до поранених.

«Закликаю ООН та Червоний Хрест вжити всіх заходів відповідно до своїх мандатів для евакуації  поранених воїнів з «Азовсталі» в безпечні регіони України, де їм нададуть нададуть медичну допомогу та забезпечать належний догляд», – написала Денісова. 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024