На Рівненщині та Львівщині відстають у щепленнях дітей від поліомієліту

04 Травня 2022, 13:08
На Рівненщині відстають у щепленнях дітей від поліомієліту 443
На Рівненщині відстають у щепленнях дітей від поліомієліту

У Центрі громадського здоров'я проаналізували, в яких областях зменшились показники календарних щеплень.

Аналіз охоплення профілактичними щепленнями в регіонах, які надали інформацію в лютому 2022 року, свідчить про низький рівень виконання обсягів щеплень як серед цільових груп населення, так і тих, які потребували надолуження, йдеться на сайті Центру громадського здоров'я. 

У зв’язку із ситуацією, пов’язаною із широкомасштабним вторгненням російської федерації на територію України, не надійшла інформація за лютий 2022 року з Донецької, Запорізької, Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської, частково з Київської та Херсонської областей.

Поліомієліт

У порівнянні даних про рівень охоплення щепленнями проти поліомієліту згідно з національним планом за 2 місяці 2022 та у 2021 років по Україні, у зв’язку з активними бойовими діями на території країни, у деяких регіонах неможливо забезпечити проведення вакцинації, тому темпи охоплення є низькими – приблизно 15%. Прогнозовані показники на кінець 2022 року, при збереженні темпів, будуть значно нижчими за показники попередніх років. Можливо, він не перевищить і 60%. 

Якщо у 2021 році високих рівнів змогли досягти Сумська, Кіровоградська, Черкаська області з показниками понад 93% виконання плану, то, аналізуючи рівні охоплення обсягів щеплень у регіонах, у яких не ведуться бойові дії, низькі рівні охоплення проти поліомієліту:

  • дітей до року: в Івано-Франківській, Рівненській, Львівській областях;
  • дітей у віці 18 місяців: у Львівській, Рівненській, Одеській областях;
  • дітей у віці 6 років: в Івано-Франківській, Львівській, Рівненській областях;
  • дітей у віці 14 років: в Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Хмельницької областях.

Моніторинг стану реалізації кампанії форсованої імунізації з ІПВ свідчить про досягнення її виконання на рівні 44%, з них 1 доза — 35%, 2 доза — 61%. Наразі неможливо оцінити подальші рівні охоплення в розрізі регіонів, оскільки значна кількість дітей була хаотично переміщена на інші території.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024