У Любомльському ТМО облаштували 210 кисневих точок за євростандартами

30 Квітня 2022, 11:33
У Любомльському ТМО облаштували 210 кисневих точок за євростандартами 375
У Любомльському ТМО облаштували 210 кисневих точок за євростандартами

Усі відділення комунального некомерційного підприємства «Любомльське ТМО Любомльської міської ради» облаштували кисневими точками, а палати відділення анестезіології та інтенсивної терапії – ще й кисневими панелями за європейськими стандартами.

Ці стандарти прописані у вимогах надання медичної допомоги в умовах інфекційного контролю та вимогах Нацслужби здоровя, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Встановили ці панелі під час робіт із проведення киснепроводів. Виконали усі роботи за кошти ТМО, отриманих від Національної служби здоровя за надані пакети послуг. Загальна вартість робіт (оснащення лікарні кисневими точками та киснепроводом, придбання та встановлення киснемоторів) становить 2,96 мільйона гривень.

Кисневі точки додатково встановили у приймальному відділенні, а також операційному відділенні, кабінеті комп’ютерної томографії (на випадок, коли киснезалежному пацієнту необхідно буде зробити КТ-обстеження), та усіх інших стаціонарних відділеннях.

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Олександр Згоранець каже, що завдяки цьому у реанімаційних палатах стало більше вільного місця, адже всю апаратуру та киснепроводи доводилося під’єднувати вручну до електромереж.

«А тепер завдяки панелям лікарям набагато зручніше працювати: там є різні режими світла (денне і нічне), підставки для проведення інфузій, підставки для моніторів, кріплення перфузорів, через які подаються ліки пацієнту. Більш зручним стало підєднання апаратів реанімаційних палат до електромереж, бо коли раніше треба було використати 16 розеток, то тепер – удвічі менше», – розповідає Олександр Згоранець.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024