Як відсвяткувати Великдень безпечно: графік богослужінь та як поводитись

22 Квітня 2022, 21:30
Як відсвяткувати Великдень безпечно 2833
Як відсвяткувати Великдень безпечно

Віряни Православної Церкви України (ПЦУ), Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) та деякі деномінації протестантських церков 24 квітня відзначають Великдень.

Воєнний стан, запроваджений в Україні 24 лютого 2022 року, зумовив багато обмежень у повсякденному житті кожного. Зокрема, це стосується і релігійних свят, повідомляють у Центрі громадського здоров'я. 

Переглянути розклад богослужінь і відповідних особливостей святкувань цього року можна тут:

ПЦУ - https://bit.ly/3Eu6H6h

УГКЦ - https://bit.ly/3uVMjI9

Якщо ви бажаєте відвідати богослужіння на Великдень, не забувайте про заходи безпеки, особливо тепер, коли кожна область України є незахищеною від прямих бомбардувань ворога.
Пам’ятайте:
Перш ніж упевнено крокувати в церкву на нічну службу, перевірте чи у вашому регіоні зберігається комендантська година і чи не змінився її час. Актуальна інформація є на сайті військової адміністрації області, сайті міста чи ОТГ, а також у їхніх соціальних мережах чи у месенджері Telegram.
Будьте пильними! Якщо ви проживаєте на території, де ведуться активні бойові дії, не ризикуйте своїм життям і життям рідних, утримайтеся від відвідування богослужіння, долучайтеся до богослужіння онлайн. Докладніше про онлайн-трансляції богослужінь ПЦУ та УГКЦ дізнавайтеся на сайтах церков.
Стежте за новинами церкви у вашому місті. Час богослужіння може бути змінений відповідно до встановленої комендантської години.
Завчасно перевірте наявність укриття біля церкви, або ж уточнюйте, чи воно є у самому храмі, щоб ви могли сховатися у разі повідомлення про загрозу авіаудару чи ракетної атаки.
Не ігноруйте сирени! У жодному разі не сприймайте оголошення про повітряну тривогу як щось звичне, адже ви ніколи не можете прорахувати, чи перебуваєте у безпечному місці. Почули сирену? Негайно йдіть в укриття або користуйтеся правилом двох стін, не забувайте відходити від вікон.
Будьте уважними до старших рідних. Якщо вони планують піти на богослужіння, упевніться, що це буде для них безпечно. Залишайтеся поруч, щоб допомогти їм за необхідності перейти в укриття.

Ви можете зробити необхідні кроки, щоб вберегти своє життя і життя своїх близьких. Не нехтуйте рекомендаціями, уважно стежте за ситуацією.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024