Чому в умовах воєнного стану не варто відкладати візит до гінеколога

22 Квітня 2022, 12:15
Візит до гінеколога 1680
Візит до гінеколога

Постійний стрес, тривале перебування в холодних і необладнаних сховищах, відсутність доступу до гігієни або й пережите насильство можуть негативно відображатися на жіночому здоров’ї.

У таких випадках необхідно обов’язково звертатися до лікарів, щоб отримати допомогу якомога раніше, йдеться на сторінці й фейсбуці «НСЗУ для пацієнта».  

Нагадуємо, що консультація гінеколога є повністю безоплатною для українських пацієнток.

Таку консультацію можна отримати в медичних закладах, які надають послуги в амбулаторних умовах. Безоплатними для пацієнток, які звернулися до гінеколога, є такі послуги:

  • консультація, діагностика, лікування та профілактика захворювань;
  • необхідні лабораторні дослідження: аналізи крові, сечі, бактеріологічні дослідження, виявлення інфекцій, цитологічні, гістологічні дослідження (наприклад, шийки та порожнини матки), гормональні дослідження;
  • інструментальні та ендоскопічні дослідження;
  • направлення на інші рівні медичної допомоги тощо.
Зазначимо, що не всі перелічені послуги можна в одному кабінеті гінеколога за один день, на деякі з них лікар виписує направлення. За направленням ці послуги є безоплатними.
Як отримати консультацію гінеколога безоплатно:
  • за самозверненням до гінеколога, зокрема дитячого (направлення до цього лікаря не є обов’язковим);
  • за направленням лікаря.

Як знайти медичний заклад, який має договір з НСЗУ на амбулаторну допомогу: адресу та контакти найближчих медзакладів надасть оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. 

Деталі про роботу контакт-центру читайте тут: https://bit.ly/3LFPycn

Також цю інформацію можна дізнатися безпосередньо в медичному закладі, який ви обрали, як і те, чи приймає там гінеколог.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024