На Волині роблять якісні медичні турнікети для ЗСУ

13 Квітня 2022, 15:42
Виготовлення турінетів медичних 1488
Виготовлення турінетів медичних

На Волині спільними зусиллями налагодили виробництво якісних турнікетів типу САТ, які працюють та можуть врятувати життя.

Про це в себе на фейсбук-сторінці повідомив лікар-пульмонолог Олег Яковенко.

За його словами, для цього потрібні були лише якісна фурнітура (Модерн Експо, Україна), якісна липуча стрічка 2 в 1 (Polimex, Польща), якісна та міцна тасьма, армовані нитки, а головне – «золоті, старанні жіночі руки наших «Волинських бійців невидимого фронту».

«Окремо хочу висловити слова вдячності команді «Модерн Експо» у виготовленні якісної фурнітури для наших турнікетів, які щиро та без піару постійно допомагають нашим ЗСУ та територіальним громадам у цей складний та скрутний час.

Під свою особисту відповідальність перевіряю функціональний стан та придатність кожного виготовленого турнікета. Все буде Україна!» – наголосив Олег Яковенко.

Довідково:

Джгут або турнікет – засіб для тимчасової зупинки кровотечі з магістральних судин шляхом колового перетискання кінцівки та стискання її тканин (в першу чергу судин). Джгут застосовують також для знекровлення тканин при операціях на пальці, кисті та стопі, ампутаціях кінцівок.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024