Аптечка для дітей: що треба мати під рукою

09 Квітня 2022, 13:31
Аптечка для дітей 453
Аптечка для дітей

Вчасно надати допомогу малюку — перше завдання батьків. 

Інструменти, перев’язувальні матеріали та необхідні ліки — основа домашньої аптечки, а батьки — перша невідкладна допомога, яка знаходиться поруч із малям, повідомляють у МОЗ України. 

  • Аптечка обов’язково повинна бути переносною, тобто ліки та засоби лікування слід покласти в окрему коробку, валізку, сумочку чи контейнер. Корпус аптечки має захищати її вміст від ударів, світла і вологи.
  • Будь-які препарати у формі таблеток, капсул або драже не призначені для маленьких дітей. Також дітям до року не можна застосовувати спреї для горла та носа. Зазвичай ліки для маленьких дітей — це рідини (розчини, сиропи, краплі) та свічки.
  • Звертайте увагу і на дозування: наприклад, при застосуванні судинозвужувальних крапель для носа воно має бути нижчим, ніж для дорослих. Зауважте також, що такий популярний засіб, як йод, категорично не можна застосовувати дітям до одного року.

В інфографіці від МОЗ – рекомендації, які засоби й інструменти мають бути у вас під рукою вдома та під час переміщень разом із малюком.

Читайте також: Війна і діти: як правильно організувати гігієну в умовах війни

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024