Лікарка з Нововолинська розповіла, як доглядати за шкірою під час війни

06 Квітня 2022, 17:22
Лікарка з Нововолинська розповіла як доглядати за шкірою під час війни 810
Лікарка з Нововолинська розповіла як доглядати за шкірою під час війни

Лікарка-дерматологиня, родом з Нововолинська, Катерина Бакіко розповідає про те, як правильно доглядати за шкірою під час війни.

Про це вона повідомляє на сторінці у фейсбуці.

«Війна нам багато чого показала, що здоров'я важливіше за красу, показала багато світлих людей та вчинків. Погоня за модою, безкінечні косметичні процедури зараз виглядають такими другорядними. Тому, коли йдеться про догляд, думайте, перш за все про базові речі – гігієна щонайперше», – розповідає лікарка. 

Лікарка найперше радить жінками, коли ті мають змогу помитись, берати мило яке є, але якщо є вибір – користуватись вашим звичайним, дитячим або крем-милом, аби ваша шкіра не пересушувалась. Часто мийте руки протягом дня.

«Зберігайте по можливості, свою рутину, де б ви не були: мийтесь, стрижіть нігті, голіться, розчісуйте волосся, фарбуйтесь, дбайте за себе. Підтримання базових звичок допоможе зменшити стрес. Продовжуйте робили догляд за обличчям: маски, пілінги. Хоч це є зовсім не є обов’язковим. Якщо ж відчуваєте, що це обтяжує вас і немає сили на це – не робіть», – додає пані Катерина.

Старайтесь не робити зараз агресивних косметичних процедур, адже є ризик вашого переїзду і ускладнень. Проте, ніжний догляди, масаж можете практикувати.

Користуйтесь зволожуючим кремом, змастіть лице, руки, тіло, це пом'якшить шкіру та буде захищати від зовнішніх подразників.

Не засуджуйте нікого, якщо хтось пішов на манікюр, або на доглядові процедури. Людині це може бути важливо для зменшення стресу.

Якщо ви довго на сонці – шукайте затінок, адже сонце може викликати опіки та рак шкіри. Якщо маєте змогу, шукаєте захисний крем. 

«Обирайте зручне взуття, адже натирання стопів та мозолі можуть бути причиною дискомфорту та вхідними воротами для інфекцій. Не перегрівайтесь, перегрівання складок та стоп може вести до проблем зі шкірою. Добре просушуйте взуття, ходіть по чужій підлозі у капці або шкарпетках. Останнім часом почастішали укуси бліх, клопів тощо. Не діліться вашими предметами гігієни, а при користуванні чужими дезінфікуйте», – додає дерматологиня.

Якщо збираєтесь у дорогу, віддайте перевагу необхідним для вас засобах гігієни, багато баночок можна не брати.

Базові речі гігієни для переїзду: мило, вазелін або зволожуючий крем, станки для гоління, вата, шампунь, рушник, зубна щітка та паста, прокладки (тампони/чаша), вологі серветки, гребінець і ножиці, дезінфікуючий розчин (якщо дозволяє об'єми вашого багажу, то можна і більше).

 
 
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024