Як підтримати близьку людину, що воює на передовій: поради психологині

03 Квітня 2022, 11:55
Війна в Україні./Фото Макса Левіна 35429
Війна в Україні./Фото Макса Левіна

Психологиня Олена Звєрєва стверджує, що воїнам, які на передовій, важлива не настільки наша матеріальна, як моральна підтримка.

Про це йшлося у програмі «Актуально» на 12 каналі.

«Їм потрібно знати, що ми з ними. Це не багато слів. Достатньо сказати: ми з вами, ми поруч, наші душі з вами. Щоб вони знали, що вони на своєму місці, що ми ними пишаємося, що ми тішимося їхніми перемогами, кожним успішно виконаним бойовим завданням. Ми радіємо, як діти. Вони готові це робити для нас безкінечно, але ми маємо бути за це вдячні», – пояснила Олена Звєрєва.

Окремо вона дала поради дружинам, чоловіки яких у гарячих точках.

«Жінки мусять бути сильними. Так, боляче, тому що немає зв’язку, не знаєш де, не знаєш як… Не скиглити, не плакати, не істерити у слухавку, не шантажувати «якщо ти не приїдеш, то я…», боже збав дорікати, мовляв, «ти мене проміняв на війну, бо вона для тебе важливіша», боже збав казати «лишив мене з дитиною». Не прищеплюйте їм, будь ласка, почуття вини за те, що вони справжні, і не звинувачуйте їх за те, що вони справжні чоловіки, лицарі», – наголосила психологиня.

«Ви маєте пишатися своїм чоловіком, розказувати, як ним пишаються діти, щодня говорити йому слова підтримки, передавати вітання, розповідати родичам, що з ним все гаразд, заспокоювати його батьків. Будьте сильними, витривалими. А не вдається – приходьте до нас в реабілітаційний центр», – порадила вона.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024