У Львівській клініці провели трансплантацію двох нирок та серця діткам-переселенцям

29 Березня 2022, 15:33
Трансплантація нирок 977
Трансплантація нирок

Евакуйованих діток з київського Охматдиту сьогодні виписують додому після успішної трансплантації нирок від посмертного донора.

12 березня медики Першого медоб’єднання Львова попри війну пересадили серце та нирки продовжуючи шлях до трансплантаційної незалежності в Україні, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

12-річний Юрко та 15-річний Ігор, які разом проходили діаліз в столичному Охматдиті – разом в один день отримали новий орган і в один день виписуються з лікарні!

Юрчик, родом з Житомирської області, три роки лікувався у Києві. Нирки у нього відмовили після того, як перехворів на ангіну. Відтоді хлопчик був на діалізі.

Ігор з Донецької області. З хворими нирками хлопець народився, лікування не допомагало, хвороба прогресувала. На діалізі був два роки, останні пів року в Києві, до того в Запоріжжі.

Коли почалася війна, дітей, що ховалися від обстрілів в укриттях, евакуювали до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у м.Львів. 12 березня, коли з’явився донор, хлопці приїхали до нашої дитячої лікарні, де у співпраці з колегами з Західноукраїнського центру їм виконано трансплантації. І от нині уже здорові діти виписуються з лікарні!

Серце пересадили 40-річному Віталію з Чернівців. Його життя кардинально змінилося у 2016, коли звичайна застуда призвела до делятаційної кардіоміопатії. Внаслідок хвороби серце чоловіка збільшилось удвічі і не могло перекачувати достатню кількість крові. Відтоді він страждав на задишку та не міг працювати й жити повноцінно. Проте, усього за два тижні після трансплантації серця, Віталій почувається чудово. Поспішає додому обійняти двох синочків та уже будує плани, серед яких – подорожувати з сім’єю!

Донором для них став 29-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Та, попри зусилля медиків, врятувати його не вдалося. Згоду на трансплантацію дали рідні.

Співчуття родині. Вічна пам'ять донору!

Дякуємо колегам із Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр за плідну співпрацю!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024