Народні засоби при лікуванні туберкульозу можуть нашкодити ще більше, - Центр громадського здоров'я

29 Березня 2022, 12:45
Народні засоби при лікуванні туберкульозу можуть нашкодити ще більше 641
Народні засоби при лікуванні туберкульозу можуть нашкодити ще більше

Сьогодні війна додала багатьом пацієнтам з різними захворюваннями купу проблем – в тому числі і в частині доступу до медикаментів або повноцінного медичного обслуговування. 

В таких обставинах у людини виникає спокуса покращити свій стан народними засобами. У Центрі громадського здоров' пояснюють, чому це поганий варіант при туберкульозі.

Мікобактерія туберкульозу дуже щільна за структурою і «пробити» її, щоб знищити, можуть тільки комплекс антибіотиків. Цим і пояснюється призначення схем лікування, які включають декілька препаратів.
Всілякого роду настоянки, жири, суміші можуть негативно вплинути на органи травлення або інші системи організму, при цьому прямого ефекту на туберкульоз не матимуть. Наукових доказів щодо користі народних рецептів у подоланні туберкульозу немає.
Ви можете марно витратити і без того цінні під час війни кошти. Продавці народних засобів «лікування» всіляко запевняють зневірених людей в чудодійності своїх зіль. Але навряд чи ви відчуєте покращення самопочуття.
Ви втратите час. В успішному подоланні туберкульозу важливо швидко розпочати лікування. Чим раніше, тим легше туберкульоз піддається лікуванню. Якщо захворювання запустити – його прогресування вимагатиме від медиків більше зусиль і навіть часу, щоб зробити вас здоровими.
Тому завжди віддавайте перевагу доказовій медицині і вірте в наших лікарів. Вони знають, що робити.

А якщо вам потрібна консультація, шукайте контакти профільних закладів за лінком

https://bit.ly/3NdZGKN та звертайтесь до професіоналів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024