Білорусь заборонила вивозити з країни трактори, смартфони і ще понад 250 видів товарів

22 Березня 2022, 15:49
Білорусь 1136
Білорусь

Прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко підписав постанову, якою вводиться заборона на пів року на вивезення окремих видів промислових товарів.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє портал Zerkalo.io.

У списку 254 позиції, серед них багато медвиробів та розхідників — починаючи від хірургічних ниток та дитячих сосок до дезінфікуючих засобів та медичних рукавичок.

Також у списку інструменти: алмазні склорізи, паяльні лампи, лещата, затискачі, шліфувальні круги тощо.

У переліку багато обладнання – турбіни, насоси, різні верстати. Крім того, багато техніки - від ліфтів до бульдозерів, тракторів та екскаваторів. Є й побутова техніка: холодильники, пилососи, електробритви, машинки для стрижки волосся. Заборона торкнулася також мотоциклів, велосипедів та дитячих колясок.

Крім цього, до списку включені комп'ютери, телефони (включаючи смартфони), мікрофони, гучномовці, навушники, звукозаписна або звуковідтворююча апаратура, відеозаписувальна або відеовідтворююча апаратура, фотокамери і так далі.

Під заборону потрапив навіть дитячий пластилін для ліплення.

Як повідомляється, обмеження запровадили для захисту економічних інтересів держави. Вони не поширюються на товари, вироблені Білорусі та Росії, і на особисті речі громадян.

Білорусь підтримує російське вторгнення в Україну.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024