В Україні від початку війни загинуло 90 дітей

15 Березня 2022, 03:39
В Україні від початку війни загинуло 90 дітей 1735
В Україні від початку війни загинуло 90 дітей

Омбудсменка Людмила Денiсова звернулася із заявою у зв’язку з підтримкою омбудсманом Тетяною Москальковою російської збройної агресії проти України.

Заяву Людмила Денісова оприлюднила у своєму телеграм-каналі.

Ворог веде цілеспрямовані обстріли авіацією, ракетами, системами залпового вогню по цивільних об’єктах – житлових масивах, дитячих садочках, школах, лікарнях. 

Станом на 14 березня 2022 року загинуло 90 дітей, отримали поранення – 100. Окупанти зруйнували понад 2500 житлових будинків, понад 300 закладів освіти, 121 заклад охорони здоров’я.

Маріуполь два тижні перебуває у блокаді рашистських військ. Вбито 2187 мирних жителів. У місті гуманітарна катастрофа, від якої потерпають 400 тисяч людей, в тому числі понад 300 іноземців та місія ОБСЄ, які не можуть покинути місто. Російські війська зірвали роботу більшості гуманітарних конвоїв – їх не пропускають або грабують.

Для знищення міст та цивільного населення рашистські військові використовують зброю, яка суворо заборонена міжнародним гуманітарним правом – снаряди з фосфорними боєприпасами, некеровані авіабомби, термобаричні боєприпаси, касетні бомби, протипіхотні міни. 

Є й ті, хто шукає виправдання цим злочинам та намагається нав’язати свою політику терору і геноциду країнам Європи. 

Так, Людмилі Денісовій стало відомо про зустріч Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяною Москалькової з Генеральним секретарем Європейського інституту омбудсмана (ЄІО) Дж. Зігелі. 

На переконання Москалькової він з розумінням ставиться до політики росії щодо вирішення «українського питання» та доносить цю позицію до своїх «високопоставлених» друзів.

«Дж. Зігелі має вжити заходів до залучення для переговорного процесу з Російською Федерацією «проросійськи налаштованого колишнього Омбудсмана України Н. Карпачову» та звернутися до мене із закликом дистанціюватися від політичних амбіцій», – йдеться у заяві Людмили Денісової.

Фактично, таким чином під контролем РФ Тетяна Москалькова проводить підривну діяльність в середині спільноти Європейських Омбудсманів та намагається приховати питання грубих порушень прав людини в Україні, заручившись підтримкою колег. 

Читайте також: За 19 днів війни російські окупанти пошкодили більше ста лікарень

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024