Вакцинація немовлят БЦЖ в умовах війни

11 Березня 2022, 10:19
Вакцинація БЦЖ 2298
Вакцинація БЦЖ

Навіть в умовах війни, коли діти народжуються і поза пологових будинків – в укриттях, бомбосховищах, метро, – варто пам'ятати про важливість щеплень дітей від інфекційних захворювань. 

Адже в умовах недостатніх для дотримання елементарних гігієнічних правил, зростає ризик поширення інфекцій, пише Центр громадського здоров'я. 

Щоб убезпечити дітей від серйозних загроз для здоров'я, слід за можливості отримати всі необхідні щеплення. В тому числі, БЦЖ. 

Нагадаємо, що щеплення БЦЖ проводиться на 3-5-й день життя дитини. Але якщо з об'єктивних причин ваш малюк не отримав вакцину в цей час, ви можете щепити дитину пізніше, як тільки це стане можливим і безпечним. 

Для цього ви можете звернутися до будь-якого медичного закладу регіону, в якому ви знаходитесь зараз, для отримання консультації з приводу вакцинації і безпосередньо проведення самого щеплення. 

Якщо ви виїхали з дитиною за кордон і знайшли можливість щепити її там, – зберігайте відмітку про вакцинацію. 

Довідково: БЦЖ — це жива вакцина з настільки ослабленими мікобактеріями, що вони не здатні викликати захворювання. БЦЖ — вакцина від важких, генералізованих форм туберкульозу, таких як туберкульозний менінгіт і міліарний туберкульоз. Вони особливо небезпечні для дітей першого року життя.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024