Українці, у яких війна забрала роботу, отримають грошову допомогу від держави

06 Березня 2022, 16:48
Фото ілюстративне 594
Фото ілюстративне

За дорученням президента України наступного тижня запрацює оновлена програма «єПідтримка». У межах цієї програми кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні 6 березня, – йдеться на сайті Слуги Народу.

За його словами, програма працюватиме через застосунок «Дія» за аналогією з виплатами за вакцинацію. Незабаром Міністерство цифрової трансформації повідомить деталі, як саме оформити допомогу.

«Це зараз. Але надалі кожен із вас має почати працювати заради України та нашої перемоги. Я вдячний кожному, хто в той чи інший спосіб допоміг нашій героїчній армії, а також допомагає людям, які опинилися в скрутних умовах руйнування й окупації. Тепер нам потрібно відновлювати виробництва там, де це можливо», – наголосив прем’єр-міністр.

Він також зазначив, що Україна має швидко переходити до «Економіки воєнного стану» – відбудувати ефективну роботу всіх необхідних підприємств, мобілізувати ресурси, створити нову логістику. Він звернувся до місцевих органів влади тих регіонів, що зараз розташовуються в тилу, із закликом забезпечити людей роботою.

«До війни ми з вами багато говорили про індустріальні парки. Тепер ваші розробки в цьому напрямі мають стати основою для розгортання підприємств, які працюватимуть задля нашої перемоги», – зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також звернувся до бізнесу із закликом відновити виробництва, якщо в регіоні немає небезпеки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024