Україна просить «Червоний хрест» вивезти тисячі тіл військових до Росії

26 Лютого 2022, 12:46
Україна просить «Червоний хрест» вивезти тисячі тіл військових до Росії 1680
Україна просить «Червоний хрест» вивезти тисячі тіл військових до Росії

Українська влада просить «Червоний хрест» вивезти тисячі тіл російських окупантів до Росії, а російська влада не повідомляє своїм громадянам про людські втрати у війні проти України.

Про це розповіла віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу в ОП, пише Українська правда. 

Пряма мова Верещук: 

«Ми просимо, щоб Міжнародний Червоний хрест допоміг вивезти тіла російських солдатів до Російської Федерації. Це тисячі тіл окупантів. Це гуманітарна потреб – і ми просимо зробити так, щоб тіла російських окупантів покинули територію України і поїхали до Російської Федерації. У Російській Федерації мають знати, скільки таких тіл і скільки окупантів сьогодні лежить на українській землі».

Верещук попросила Червоний хрест зробити все можливе, щоб вирішити цю гуманітарну проблему. 

Російське видання «Медуза» пише, що «Міноборони РФ про втрати жодного разу не повідомляло», тоді як Офіс президента України вранці 26 лютого заявив, що за дві доби війни в Україні загинули понад 3500 російських військових та майже 200 потрапили в полон. 

Міністр закликала росіян: «Зробіть так, щоб тіл ваших синів, ваших чоловіків було менше. В інший спосіб їх будуть тисячі».

Читайте також: У МОЗ хочуть забезпечити медиків швидких, які працюють у бойових умовах, бронежилетами

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024