У Ковелі відкрили пункт базування екстреної медичної допомоги

19 Лютого 2022, 12:30
У Ковелі відкрили пункт базування екстреної медичної допомоги 735
У Ковелі відкрили пункт базування екстреної медичної допомоги

У Ковелі на вулиці Степана Бандери, 9 відбулося урочисте відкриття пункту постійного базування екстреної медичної допомоги.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Як відомо, основна база  екстреної медичної допомоги знаходиться на вулиці Богдана Хмельницького. Втім, це – мікрорайон Ковель-2, і це створювало труднощі з доїздом в інші частини міста.

Тому міська влада допомогла з приміщенням у центрі і надала його в оренду КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». З бюджету громади також виділили майже 530 тисяч гривень на ремонт. Тут  зробили реконструкцію мереж опалення, водо- та електропостачання, провели каналізацію, замінили підлогу, вікна, двері, стелю.

Читайте також: У лікарню в Маневичах придбали нову кисневу станцію

Нині для потреб колективу облаштували кімнати для безпосередньої роботи, відпочинку медперсоналу, водіїв, санвузол. Поряд з приміщенням знаходиться стоянка для карет швидкої допомоги.

«Це приклад того, як ми усі разом спільно можемо зробити гарну справу. Раніше роботу медиків ускладнювало те, що вони знаходились в районі Ковель-2. Усі ми знаємо те проблемне перехрестя. Автомобілі там затримувались на деякий час. А інколи кілька хвилин можуть вартувати людського життя. Тепер, дякуючи нашим депутатам, які підтримали ініціативу щодо виділення коштів, а також РЖКП №1, яке оперативно зробило ремонт, ми маємо чудові умови для бригад швидкої допомоги», – cказав під час своєї промови міський голова Ковеля Ігор Чайка.

Ігор Чайка запевнив, що і надалі медики можуть розраховувати на підтримку міської влади.

Медичний директор з оперативної роботи КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Андрій Абрамов каже, що дуже давно їх працівники чекали цього моменту. Тепер три бригади швидкої будуть і надалі базуватись у мікрорайоні Ковель-2, дві — переїхали на вулицю Степана Бандери, 9.

Читайте також: Коронавірус, туберкульоз та рак: яка ситуація в Шацькій громаді

«Я дуже вдячний міській владі за те, що прислухалася до нас, допомогли нам здійснити маленьку мрію — отримати свій пункт в центральній частині міста. Я думаю, що від цього виграють не тільки ковельчани, але й наші фахівці, які будуть працювати в зручних, комфортних умовах», – сказав Андрій Абрамов.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024