На Волині між лікарнями розподілять препарат для лікування коронавірусу «Молнупіравір»

18 Лютого 2022, 14:10
Молнупіравір 790
Молнупіравір

На Волинь доправили 839 коробок препарату «Молнупіравіру», який призначений для лікування коронавірусу та запобіганню важких наслідків COVID-19.

Про це Суспільному розповів начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Легкодух.

У кожній коробці «Молнупіравіру» – 40 капсул. Всього в область надійшло 33 560 капсул по 200 мг кожна.

Наразі партія «Молнупіравіру» зберігається на спеціальній медичній базі у Луцьку. Зі слів Юрія Легкодуха, в ОДА вже підготували наказ про розподіл лікарського засобу між медичними установами області. Загалом капсули будуть розподілені між 29 медичними закладами області.

Читайте також: Початок кінця пандемії: новий препарат від ковіду вже отримали перші українські пацієнти

«Ліки отримають всі заклади комунальної та некомунальної власності первинної медичної допомоги, які мають підписаний пакет з НСЗУ», – зазначив керівник обласного управління охорони здоров'я.

Найбільше, 2 760 капсул, отримає Медичне об'єднання Луцької міської тергромади. Ще по дві тисячі капсул мають доправити у Володимир-Волинський та Нововолинський центри первинної медико-санітарної допомоги і Ковельське медичне об'єднання.

Як розповів Юрій Легкодух для пацієнтів ліки будуть безплатними. Розпоряджатимуться ними сімейні лікарі, які працюють у поліклініках та амбулаторіях. Препарат насамперед призначатимуть пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити їх від важкого перебігу хвороби.

«Є стандарти, є покази, є протипокази. Коли людина приходить до свого сімейного лікаря, він буде визначати потрібен цей препарат пацієнту чи ні», – сказав очільник управління охорони здоров'я.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024