Маленька волинянка Уляна Гірук безкоштовно виграла найдорожчий укол у світі

17 Лютого 2022, 14:43
Уляна Гірук 571
Уляна Гірук

Уляна Гірук з села Воля-Ковельська, яка хворіє на спінально-м'язову атрофію, перемогла в лотереї Novartis і безкоштовно отримає укол Zolgensma.

Про це повідомили на сторінці Уляни Гірук у фейсбук.

«Сьогодні нам повідомили, що наша Уляна виграла укол Zolgensma в лотерею від компанії Новартіс! Уляна отримає укол безкоштовно! Я так мріяла про це, але навіть не уявляла, що це може статися! Богдане, наш любий татку, ти зміг! Ти врятував Уляну! Дякую тобі за її життя! Дякую всім вам за допомогу моїй Улі. Я не могла уявити скільки навколо чуйних та щирих людей, які для моєї дитини робили все. Низький вам материнський уклін. Прошу всіх дати нам трішки часу, щоб опанувати ці емоції і ми повернемось з усією точною інформацією, в тому числі фінансовою», – йдеться у дописі.

Раніше Район.Ковель інформував, що дівчинці з Волі-Ковельської, батько якої загинув, збирають гроші на лікування.

Лікарський препарат Zolgensma для генної терапії спинально-м'язової атрофії використовується для лікування педіатричних пацієнтів віком молодше двох років. Вартість препарату – близько 2 мільйони доларів. Препарат внесений у Книгу рекордів Гіннеса, як найдорожчі ліки у світі.

З огляду на це дочірній підрозділ компанії Novartis AG, яка виробляє Zolgensma, безкоштовно виділяє близько 100 доз препарату на рік. Раз на два тижні незалежна комісія тягне жереб серед заявок, поданих лікарями в інтересах маленьких пацієнтів, які страждають від важкої форми СМА, яких тільки в країнах Європи понад півтори тисячі.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024