У Луцьку хірурги перинатального центру видалили магнітні кульки із сечових міхурів дітей

09 Лютого 2022, 15:03
У Луцьку хірурги перинатального центру видалили магнітні кульки із сечових міхурів дітей 534
У Луцьку хірурги перинатального центру видалили магнітні кульки із сечових міхурів дітей

В останні роки лікарі перинатального центру зіштовхнувся з проблемою сторонніх тіл не лише в шлунково-кишковому тракті та трахеобронхіальних органів, але і сторонніх тіл сечового міхура.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного перинатального центру у фейсбуці. 

 Ця, так би мовити, свідомо набута патологія несе неабияку небезпеку для юних пацієнтів, про наслідки якої вони не задумуються.

За останні три місяці в медичному закладі успішно прооперували два ідентичні випадки евакуації магнітних кульок з сечового міхура хлопчиків віком 10-15 років. В обох випадках хірурги зробили цистотомію міні-лапаротомним доступом з подальшим вилученням 62 та 24 магнітних кульок. 

Післяопераційний період у цих пацієнтів пройшов без ускладнень, і вони були виписані додому у задовільному стані. 

«Проте звісно, що краще обійтися без оперативних втручань у тих випадках, коли все залежить не лише від дітей, але й значною мірою від їх батьків. Тому лікарі-хірурги закликають батьків приділяти більше уваги своїм дітям, пояснювати та застерігати від небезпеки та й зрештою, не купувати іграшок, які не підходять дітям по віку, особливо начинених магнітами. Адже вчасно виявлена проблема нівелює ризики та мінімізує небезпеку. Пам‘ятайте про це!», – йдеться у дописі. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024