В Іваничах встановили кисневу станцію за 5 мільйонів гривень

04 Лютого 2022, 14:20
В Іваничах встановили кисневу станцію за 5 мільйонів гривень 382
В Іваничах встановили кисневу станцію за 5 мільйонів гривень

Комунальний заклад Іваничівської багатопрофільної лікарні було закупив кисневий генератор медичний на суму 4,8 мільйона гривень.

Про це йдеться на сторінці медзакладу.

В теперішній час кисень, як медичний засіб, досить широко використовується в установах охорони здоров’я. Повітряна суміш з підвищеною концентрацією кисню потрібна пацієнтові в ситуаціях, коли уражена частина легень. Або у разі коли людина не може дихати самостійно.

Киснева станція в лікарні Іваничів
Киснева станція в лікарні Іваничів

Кисневу станцію встановили та з 1 лютого частково запустили для 71 кисневої точки у відділеннях лікарні.

Перевага такого устаткування в тому, що вона повністю незалежна і виробляє кисень з навколишнього повітря. Станція буде працювати за таким чином: є компресори і адсорбер, який забирає гази з повітряної суміші і у спеціальний резервуар виділяється кисень. Далі він стискається і через кисневу магістраль, до якої під’єднана станція подається до будівлі.

Нова киснева станція в Іваничах
Нова киснева станція в Іваничах

Варто відзначити, що така киснева станція подає до 500 літрів кисню у хвилину. За підрахунками цього кисню вистачить для близько 100 пацієнтів.

Директорка Алла Баранчук ще відзначила, що зараз у закладі є 125 ліжок для хворих на COVID-19, і з них 60% заповнених хворими, серед тієї кількості 15 хворих дітей. І досить важливим був цей генератор саме тепер, коли різко зросла кількість виявлених випадків на коронавірусну інфекцію.

В Іваничівській лікарі встановили нову кисневу станцію
В Іваничівській лікарі встановили нову кисневу станцію

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024