У Любомлі планують реконструювати приміщення під службове житло для медиків

27 Січня 2022, 14:38
У Любомлі планують реконструювати приміщення під службове житло для медиків 415
У Любомлі планують реконструювати приміщення під службове житло для медиків

Голова обласної ради Григорій Недопад у супроводі депутатів Володимира Бондаря та Андрія Бокоча з робочим візитом відвідав Любомльську міську територіальну громаду.

Про це повідомляють на сайті Волинської облради.

Голова громади Роман Ющук розповів про кілька нагальних потреб любомльчан і попросив сприяння у їх вирішенні. 

Очільник та депутати Волиньради оглянули приміщення місцевого Центру первинної медичної допомоги. Частину будівлі, в якій він розташовується, планують реконструювати під службове житло для медиків, – розповів голова Любомльської громади. 

Коштом закладу уже розробили проєктно-кошторисну документацію на заміну покрівлі, яка обійдеться майже у 5 мільйонів гривень. Роман Ющук просить в обласного бюджету фінансової підтримки на проведення внутрішніх робіт.

«Обласна рада по можливості долучатиметься до співфінансування таких об’єктів, адже це додатковий стимул для залучення молодих фахівців. Втримати лікарські кадри у невеликих громадах – неабияка проблема, а житло – це хороший аргумент», – зауважив Григорій Недопад.

Він також навідався до Любомльського територіального медичного об’єднання, де триває обладнання додаткових кисневих точок.

«Ми додатково встановлюємо майже 50 кисневих точок. У нас наразі є 180 ліжок, які обладнані киснем, а згодом матимемо 226, що повністю задовольнить потребу нашого закладу. Нам мають також доставити додаткову кисневу станцію», – зазначив гендиректор медичного об’єднання, депутат облради Володимир Дибель.

Він також  розповів, що завдяки сучасному приймальному відділенню, реконструкцію якого завершили минулоріч, є змога розподіляти потоки ковідних та соматичних пацієнтів. Гості також оглянули новопридбане високоточне медобладнання, яке уже слугує пацієнтам.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024