Пік захворюваності чекаємо в лютому: як Волинь готується до нового спалаху коронавірусу

27 Січня 2022, 11:30
Пік захворюваності чекаємо в лютому: як Волинь готується до нового спалаху коронавірусу 452
Пік захворюваності чекаємо в лютому: як Волинь готується до нового спалаху коронавірусу

Черги на ПЛР-тестування, «помаранчева» зона і дистанційне навчання. 

Волинь вкотре атакує коронавірус. Більше того – в області вже офіційно зареєстрували новий штам ковіду Омікрон. Ним захворіли щонайменше троє волинян. Про це йдеться в сюжеті 12 Каналу.

 

 

Медики наголошують – Омікрон має має більшу заразність, часто протікає легше, але має багато буває ускладнень.

До слова, інформація про те, що на Волині вже є Омікрон, прийшла від київської лабораторії. Так, як на Волині таких досліджень не роблять, а на аналізи в столичній лабораторії йде чимало часу, можна припустити, що інфікованих Омікроном волинян значно більше, ніж офіційно зареєстрованих.

Та попри новий штам ковіду, в області ще поки домінує старий – Дельта. Лише за добу 25 січня понад півтисячі волинян отримали позитивні ПЛР-тести.  З них 120 – діти.

Заступниця голови Волинської ОДА наголошує:захистити свою дитину від ковіду можна у спеціалізованому пункті щеплення. Вакцинацію неповнолітніх проводять у вівторок та четвер у полікцініці на Чорновола у Луцьку.

Від сьогодні усі школи Луцької громади пішли на дистанційне навчання. Онлайн навчатимуться учні 5-11 класів, початкова школа поки працюватиме ж без змін.

Через стрімке поширення коронавірусу у лікарнях області почали облаштовувати нові ліжкомісця із киснем. Адже, за прогнозами експертів, у лютому ковід може покласти на стаціонар сотні волинян.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024