Україна отримала майже мільйон доз вакцини від ковіду

21 Січня 2022, 16:34
Україна отримала майже мільйон доз вакцини від ковіду 550
Україна отримала майже мільйон доз вакцини від ковіду

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 999 180 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, наданих урядом Сполучених Штатів Америки  через ініціативу COVAX/.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин sз цієї поставки із дотриманням відповідного температурного режиму в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID через проєкт SAFEMed, повідомляють у МОЗ України. 

Ці дози надані в межах глобальних заходів із забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 у світі, щоб якомога більше людей в Україні отримали критично важливий захист від захворювання, особливо з огляду на поширення штаму «Омікрон».

Як наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, надходження додаткових доз вакцин посилить спроможність України протистояти поширенню нових штамів та пандемії».

Д-р Ярно Хабіхт, представник ВООЗ та голова Бюро ВООЗ в Україні, зазначив: «ВООЗ вітає надходження додаткових вакцин проти COVID-19. Це посилить зусилля України у подоланні штаму «Омікрон». Для цього необхідно вакцинувати 70% населення країни до липня 2022 року».

На сьогодні Агентство USAID вже виділило близько 10 мільйонів доларів на підтримку вакцинації в Україні та передало країні майже 3,2 мільйони доз вакцин (Moderna, Pfizer) від COVID-19 через COVAX. Кошти, виділені USAID, спрямовані на підтримку комунікації вакцинації від COVID-19, співпрацю з громадами задля збільшення прихильності до вакцинації, надання технічної допомоги, навчання медичного персоналу консультувати українців про вакцинацію, оновлення холодового ланцюга, підтримку логістики та зберігання вакцин.

Загалом від початку COVID-19 в Україні USAID надало допомогу у відповідь на пандемію на понад 50 мільйонів доларів США.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024