У селищі на Рівненщині отоварити «ковідну тисячу» можна лише в аптеці

17 Січня 2022, 14:19
Ковідну тисячу можна потратити на ліки 490
Ковідну тисячу можна потратити на ліки

Тисячу гривень, яку отримують вакциновані громадяни України, можна витратити на придбання книжок, абонемента в спортзал чи фітнес-клуб, відвідування кінотеатру, театру, музею або квитків для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа – та залізничні рейси чи отоварити в аптеках.

Проте, якщо у Володимирці, як мінімум, приймає до оплати віртуальні картки єПідтримки книгарня «Літера», а у Вараші – кінотеатр «Прем'єра» в ТРЦ «Оранж-плаза», то в Зарічному ці кошти можна витратити виключно громадянам категорії 60+, адже станом на 16 січня до програми єПідтримки під'єдналась лише «Аптека№1», що розташована у приміщенні лікарні за адресою Аерофлотська, 15, – інформує журналістка Район.Вараш.

Там вакциновані громадянами віком 60+ років можуть придбати ліки, вітаміни, лікувальну косметику, медичні матеріали тощо.

Нагадуємо: переказати «ковідні» кошти на іншу картку чи зняти їх готівкою – неможливо. Гроші надаються на чотири місяці з моменту їх отримання. Якщо за цей час вони не будуть витрачені, рахунок закриють.

Відтак жителям Зарічненщини віком до 60 років доведеться отоварювати свою «ковідну тисячу» в книжкових інтернет-магазинах або ж прямувати на розваги кудись далі.

Приміром окультуритись можна у Рівненському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, Рівненському обласному театрі ляльок, Рівненській обласній філармонії, Рівненському обласному краєзнавчому музеї, Культурно-археологічному центрі «Пересопниця» ОКП «Рівнекнига».

Як отримати «ковідну тисячу»?

1. Оформити спеціальну картку єПідтримка в одному з банків партнерів. Оформлення картки безоплатне. Використати вже наявний рахунок неможливо.

2. Завантажити застосунок «Дія» (якщо такого раніше не мали) та авторизуватись у ньому.

Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації.

3. У розділі Послуги виберіть єПідтримку. Оберіть для виплати картку єПідтримка. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки.

Кошти можна витратити як онлайн, так і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть категорію під час оплати карткою за допомогою спеціальних кодів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024