Топ-3 популярних міфи про схуднення: що треба знати

16 Січня 2022, 14:04
Топ-3 популярних міфи про схуднення: що треба знати 677
Топ-3 популярних міфи про схуднення: що треба знати

Наразі існує величезна кількість рекомендацій щодо схуднення – в одних скорочують кількість їжі, в інших акцентують на фізичних навантаженнях, у третіх – рахують калорії.

Але водночас існує чимало неперевіреної інформації, пишуть Факти.Здоров'я. 

Популярні міфи про схуднення

  • Чи всі калорії однакові?

Існує хибна думка, що всі калорії для організму однакові. По суті, так, організм перетворює всю отриману їжу на енергію – з м’яса, тортів, овочів і каш. Проте не всі джерела однакові.

Калорії, отримані з білків, зменшують відчуття голоду і дають змогу довше залишатися ситим, тоді як торти та солодощі лише посилюють бажання їсти.

  • Чи гладшають від тортів і білого хліба?

В основі будь-якого схуднення – дефіцит калорій. Людина повинна отримувати менше енергії, ніж вона витрачає. Тоді організм використовуватиме свої запаси. Тому гладшають не від тортів, а від кількості з’їдених продуктів.

Тобто торт, калорійність якого не виходить за межі добової норми, не сприятиме набору ваги. Однак тут є інша небезпека – рафіновані вуглеводи посилюють відчуття голоду, і існує ризик, що людина зірветься та переїсть, йдеться у дослідженні.

  • Жир у раціоні робить людину товстою?

З жирами у раціоні так само. Продукти, які їх містять, дуже калорійні. Зловживання ними призводить до набору зайвої ваги. Проте не можна прибирати їх із раціону. Адже жири потрібні для нормальної роботи організму.

Потрібно черпати їх із жирної морської риби, авокадо, горіхів та насіння. І стежити за загальною калорійністю цих продуктів – вона не повинна виходити за межі добової норми.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024