Працівники рівненської екстренки обурені, що проти їнього керівника відкрили кримінал

12 Січня 2022, 16:02
Працівники рівненської екстренки обурені, що проти їнього керівника відкрили кримінал 874
Працівники рівненської екстренки обурені, що проти їнього керівника відкрили кримінал

Працівники Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обурені тим, що правоохоронці повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем керівнику медзакладу Андрію Бортнику.

Відповідний пост опублікували на сторініці екстренки у фейсбуці. 

«Для нас така позиція правоохоронних органів незрозуміла, оскільки з початку пандемії коронавірусу ми зіткнулися з новим невідомим на той час викликом. Лікарі, фельдшери, водії, працівники Єдиної оперативної диспетчерської служби та інші працівники «швидкої» Рівненщини цілодобово викладалися на повну, аби врятувати життя людям. Кожен зробив свій вклад, починаючи від диспетчерів, які терпляче приймали виклики схвильованих та наляканих пацієнтів, лікарів, які ризикували своїм здоров’ям та робили все можливе, щоб пацієнти не втратили шанс на життя і закінчуючи санітарами, які після кожного виїзду до ковідного пацієнта дезінфікували автомобілі «швидкої». Для нас не зрозуміла позиція правоохоронних органів, які розмежовують працівників «швидкої» на тих, які варті «ковідної» зарплати, і тих, які ні. Всі неабияк згуртувались у важкий період пандемії. Ми єдиний механізм, який працює заради спільної мети – порятунку життя. А на думку правоохоронців виявляється, що санітарки «швидкої» незаконно отримали «ковідні» кошти…», – йдеться у дописі.
 
Нагадаємо, у ході розслідування встановлено, що головний лікар, зловживаючи своїм службовим становищем, протягом квітня-червня 2021 року під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, безпідставно підписав накази, на основі яких нарахували та виплатили доплати працівникам, які за своїми функціональними обов’язками не могли залучатись і не залучались для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 або підозрою на коронавірусну інфекцію. Таким чином державі завдано збитків на понад 400 тисяч гривень.
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024