На Волині бустерну дозу від коронавірусу отримав 97-річний лучанин

10 Січня 2022, 12:29
Центр вакцинації  у Луцьку 965
Центр вакцинації у Луцьку

Головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко промоніторила роботу Центру вакцинації населення на базі КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади».

Під час візиту, який відбувся 9 січня, звернула увагу медиків Центру на необхідність чіткого дотримання графіку вакцинації, визначених умов зберігання препаратів, необхідності роботи сімейних лікарів щодо охоплення вакцинацією більшої кількості місцевих жителів та вчасного отримання ними повного курсу вакцинації, йдеться на сайті Волинського обласного центру КПХ МОЗ України.                 

На момент візиту в центрі вакциною Pfizer/BioNtech Comirnaty (Комірнаті) було вакциновано 12 осіб, з них першою дозою – 5 осіб, другою дозою – 2 особи та бустерною дозою – 5 осіб. В цей же день свою бустерну дозу вакцини отримав 97 річний мешканець м.Луцьк.

Санлікарі нагадують, що бустерну дозу в Україні вже вводять людям віком від 60 років, медичним працівникам та співробітникам будинків інтернатного типу. 

Та слід наголосити, що з 6 січня в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. 

Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2.

Читайте також: Кому насправді варто отримати бустерну дозу від коронавірусу: роз'яснення

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024