Лучанину, який понад 20 років прожив з катетером, не могли поставити діагноз

30 Грудня 2021, 11:30
Лучанин понад 20 років прожив з катетером: йому зробили операцію 442
Лучанин понад 20 років прожив з катетером: йому зробили операцію

Протягом 24-ох років лучанин Ігор Мисан жив зі стороннім предметом в організмі. 1 грудня лікар Любомир Кулик вилучив із серця пацієнта 18-ти сантиметровий катетер та тромби.

Про це пише «Суспільне».

Зі слів медика, це була технічно складна операція.

Ігорю Мисану 41 рік. В 17 років він потрапив у ДТП. Тоді, — розповідає лучанин, — було медичне втручання.

Зараз чоловік працює водієм вантажівки. Говорить: останні роки під час роботи погано почувався. Найгірше було, коли нагинався, увесь синів, — додає чоловік.

«Діагноз мені ніхто не міг поставити. Казали: туберкульоз, запалення ще там чогось і кінцівок, то ребра. Взагалі ніхто не міг визначити», – каже він.

Встановили діагноз та провели операцію у Львівський обласній клінічній лікарні. Лікар Любомир Кулик говорить, що катетер та тромби дістали під час операції з області серця пацієнта. Додає: операція тривала 9 годин та належить до найбільш технічно складних втручань.

«Серце потрібно було підключити до штучного кровообігу, потрібно пацієнта охолодити до низької температури – 17-18 градусів, повністю спинити кровообіг, немає ніякого кровообігу ні природнього, ні штучного, забрати всю кров з пацієнта і на такому сухому операційному полі забирати ті тромби з легеневих артерій», — розповів лікар.

Про такі операції, — каже Любомир Кулик, — лікарі звітують у Кембрідж, там ведуть реєстр таких медичних втручань, що робляться в Європі.

Завідувач кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Віталій Аверчук, де робили операцію волинянину, розповів, що така операція рідкісна і вона одна з найважчих.

Післяопераційний період тривав 12 днів, після чого пацієнта виписали додому. Нині Ігор Мисан каже, що почуває себе добре.

Читайте також: На Соборності знайшли мертвого чоловіка

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024