Ковельські офтальмологи з початку року пролікували понад 700 пацієнтів

28 Грудня 2021, 13:35
Ковельське МТМО 539
Ковельське МТМО

У Ковельському МТМО функціонує офтальмологічний лікувально-діагностичний центр з мікрохірургією ока, який забезпечують повний спектр послуг з діагностики та лікування офтальмологічних захворювань, зокрема й оперативних втручань з приводу катаракти і глаукоми.

Про це йдеться на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці. 

Для комплексного обстеження та надання фахової допомоги пацієнтам з вадами зору ковельські висококваліфіковані спеціалісти використовують високотехнологічне обладнання провідних світових виробників:

- пневмотонометр для безконтактного вимірювання очного тиску; 

- оптико-когерентний томограф для візуалізації сітківки ока, рогівки, кута передньої камери; 

- щілинну лампу для біомікроскопії поверхні очного яблука, рогівки, передньої камери ока, райдужки, кришталика, сітківки;

- авторефрактометр для проведення аналізу оптичних властивостей людського ока;-  комп’ютерний периметр для визначення полів зору і перевірки порогової чутливості сітківки ока;

- ультразвукову діагностичну систему;

- прилад для біометрії ока.

Новітнє устаткування дозволяє швидко і точно оцінити стан захворювання органу зору пацієнта, визначити діагноз та обрати ефективне лікування. 
 
У зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 зросла кількість звернень пацієнтів із судинними патологіями заднього відрізку ока. Найвразливішими виявились люди старшого віку (за 50 років), у яких почастішали випадки ішемії зорових нервів, тромбози судин сітківки ока.
 

Незважаючи на запровадження карантинних заходів та зменшення кількості госпіталізації планових хворих, за 11 місяців 2021 року в офтальмологічно-лікувальному центрі проліковано понад 700 людей. 70% з них проведені оперативні втручання. Крім того, понад 5 сотень пацієнтів отримали (ургентну) невідкладну медичну допомогу за викликом приймального відділення 

Бережіть свій зір! Відповідально ставтеся до свого здоров’я, не нехтуйте профілактичними оглядами та вчасно звертайтеся за медичною допомогою.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024