32-річний волинянин став донором для 5 дітей і багатодітного батька

30 Листопада 2021, 13:33
Трансплантація органів 314
Трансплантація органів

32-річний син директорки Колківського ВПУ на Волині Ілля передчасно помер від інсульту.

 У нього залишилась маленька донька. 

Ілля ж став порятунком для шістьох людей. 

Його серце тепер б'ється у грудях 49-річного багатодітного батька зі Львова. 

Також його органи врятували п'ятьох дітей із різних куточків України.  

«Іллюша завжди спішив на допомогу, у цьому був сенс його життя! Весь медичний персонал Київської клініки «Добробут» проводжав нашого синочка коридором ПОШАНИ, на його останній Великий ПОДВИГ!!!. Іллюшине серце вже забились у тілі 49річного чоловіка, іще він порятує 5 діток», - повідомила мама Іллі.

Як повідомляють у Всеукраїнській платформі донорства, шанс на повноцінне життя отримала 16-річна Софія, яка останні два роки прожила в Охматдиті на постійному гемодіалізі. На фоні складного генетичного захворювання у дівчинки відмовили нирки. І єдиним виходом була трансплантація.

Донором (та рятівником) для дівчинки став 32-річний Ілля. Рідні донора дали згоду на трансплантацію, тим самим врятувавши аж чотири життя, серед яких була і Софія. Дві нирки і печінки пересадили трьом діткам.

Операція тривала більше години, і як зазначає хірург-трансплантолого Oleg Godik, нирка запрацювала вже під час операції, а значить прогнози позитивні.

Ще одному реципієнту. якому пересадили орган волинянина, став 8-річний хлопчик Діма. Він перебував на апаратному перитонеальному діалізі з березня 2019 року. Тепер, завдяки трансплантації, він буде жити повноцінним життям та насолоджуватися дитинством на всі 100%.

Операція тривала 6 годин і нирка запрацювала.

«Світла пам'ять донору, щирі співчуття родині і величезна вдячність за прийняте рішення дати шанс на повноцінне життя дітям! Глибока шана й подяка лікарям та усім причетним», – йдеться у дописі.

 
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024