Волиняни не дотримуються елементарних карантинних обмежень, – ОДА

23 Грудня 2021, 12:20
Волиняни не дотримуються елементарних карантинних обмежень, – ОДА 859
Волиняни не дотримуються елементарних карантинних обмежень, – ОДА

Неналежне дотримання волинянами карантинних обмежень сповільнює вихід Волині із «червоної зони» епіднебезпеки, – вважає голова ОДА Юрій Погуляйко.  

Заходи щодо стабілізації ситуації для переходу у зону з нижчим епідемічним ризиком обговорили сьогодні, 22 грудня 2021 року, на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, пише Волинська ОДА. 

Зокрема, як зазначив очільник області, індикаторні показники епідситуації в області досі не дозволяють покинути «червону зону». У закладах торгівлі, громадського харчування, розважальних центрах і транспорті волиняни не дотримуються маскового режиму та  ігнорують елементарні карантинні обмеження.

Як повідомила головна санітарна лікарка області Наталія Янко, протягом останніх трьох днів коефіцієнт виявлених нових випадків інфікування в області становив 21,6%-25,4% (при нормативі не більше 20%).

Тож відповідно до індикаторних показників епідеміологічної ситуації, Волинь наразі залишається у «червоній зоні».

Загалом рівень госпіталізації в області становить 38,1-39,4 на 100 тисяч населення (нормативний показник 60 на 100 тис. населення). Завантаженість ліжок з киснем коливається в межах 26,2-28,0% (при вимозі не більше 65%).

Таким чином, Наталія Янко відмічає позитивний вплив масової вакцинації на стабілізацію ситуації. Так, станом на сьогодні спостерігається зниження росту захворюваності на COVID-19 на 23 відсотки у порівнянні із показниками минулого тижня. Також зменшилась кількість летальних випадків – 37 проти 56 осіб попереднього тижня.

Станом на сьогодні на Волині вже провакциновано 35% дорослого населення області, які отримали повний курс щеплення. За останню добу здійснено 3197 щеплень, з них першу дозу вакцини отримали 1025 осіб, та другу дозу – 2171 чоловік.

Серед населення, що знаходиться у групах підвищеного ризику, темпи вакцинації також близькі до стабільності. Наразі двома дозами вакцини щеплено 77,4% працівників освіти та 80,2% медичних працівників.

Відтак, на підставі аналізу епідемічної ситуації та за результатами засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнято рішення вжити додаткових заходів з дотримання карантинних вимог для пришвидшення переходу області до зони з нижчим епідемічним ризиком.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024