Під загрозою здоров'я дітей: медсестри луцьких шкіл і садків просять більше грошей

21 Грудня 2021, 15:58
Під загрозою здоров'я дітей: медсестри луцьких шкіл і садків просять більше грошей 618
Під загрозою здоров'я дітей: медсестри луцьких шкіл і садків просять більше грошей

До влади Луцька звернулися з проханням підвищити заробітні плати медсестрам навчальних закладів міста.

Відповідну петицію 21 грудня опублікувала на сайті E-Dem Вікторія Радиховська, пише Конкурент.

Авторка петиції звернулася особисто до голови Луцької міськради Ігоря Поліщука від імені медичних сестер, які працюють у школах, дошкільних навчальних закладах та позашкільних навчальних закладах. Лучанка запевнила, що вимушена звернутись з питанням підвищення заробітної плати, оскільки нинішній рівень заробітних плат критично низький.

«Просимо Вас врахувати, що у МОЗ повідомили, що з 1 січня 2022 року зарплати українських медиків зростуть до обіцяних раніше 13 500 гривень для середнього медичного персоналу», – написала вона.

За словами авторки звернення, низькі зарплати медсестрам, які працюють в закладах освіти, можуть призвести до переходу фахівців на краще оплачувані місця праці – до закладів МОЗ. А це поставить під загрозу здоров’я дітей, які відвідують заклади освіти Луцької міської ради.

«Просимо Вас врахувати інтереси медичних сестер, що працюють у школах, дошкільних закладах та позашкільних навчальних закладах щодо підвищення розміру заробітної плати та можливі негативні наслідки для закладів освіти у випадку масової зміни місця роботи медичних працівників», – закликала авторка петиції.

Зауважимо, аби у міській раді розглянули звернення, петиція має зібрати щонайменше 300 підписів протягом 14 днів.

Нагадаємо, середня заробітна плата працівників лісового господарства у порівнянні з показником минулого року зросла на 7 тисяч гривень і становить 17 тисяч 620 гривень.

Читайте також:  За фактом нападу на рівненського фельдшера правоохоронці відкрили кримінальне провадження

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024