У відділеннях «Укрпошти» на Волині щеплено лише 46% працівників

15 Грудня 2021, 11:19
Відділення Укрпошти в Луцьку 684
Відділення Укрпошти в Луцьку

На Луцькому заводі «Мотор» вакциновано 94 % працівників, у відділеннях «Укрпошти» – 46 % персоналу.

Про це під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції в області у вівторок, 14 грудня, повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, пише Волинська ОДА. 

Нагадаємо, що з 9 грудня 2021 року набрав чинності наказ МОЗу від 01.11.2021р. № 2393 щодо розширення переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Згідно з наказом, до освітян та працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, додалися співробітники:

- підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

- установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;

- підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 року № 83.

Відтак, працівники вищезазначених установ, які не вакцинувалися проти COVID-19 з 9 грудня повинні бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Ті з них, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень, не підлягають обов'язковій вакцинації.

«За результатами проведеного  епіднагляду  встановлено, що  обсяг вакцинації  працівників вищезазначених підприємств та установ становить 46-97 % від загальної кількості працюючих, – зазначила головний державний санітарний лікар області. – Зокрема, у закладах соціальної сфери, котрі знаходяться у підпорядкуванні департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації,  щеплено 97 % працюючих, від роботи відсторонена 1 особа.  У закладах служби у справах дітей облдержадміністрації (притулок для дітей, обласний центр соціально-психологічної реабілітації) отримали щеплення 91 % працівників».

Окрім того, як повідомила Наталія Янко, на Волині є ряд підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, а саме: АТ «Укрпошта», АТ «Укрзалізниця», ДП «Волиньвугілля», завод «Мотор», Луцький КХП №2.

Станом на 14 грудня на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор»  щеплено  94% працівників, від роботи відсторонено вісім осіб. У свою чергу у відділеннях АТ «Укрпошта» вакциновано 46 % персоналу.

За словами головного державного санітарного лікаря області, моніторинг стану охоплення вакцинацією передбачених наказом  МОЗу працівників установ та організацій продовжується. 

Солід зазначити, як зауважила Наталія Янко в ході брифінгу, не зважаючи на те, що в області спостерігається тенденція до стабілізації епідемічної ситуації із COVID-19, наразі Волинь серед інших 10 регіонів України знаходиться в  «червоній» зоні епідемічної небезпеки.

Все ще відбувається перевищення індикаторних показників, за якими визначають рівень епідемічної небезпеки, а саме: коефіцієнту виявлення нових випадків інфікування COVID-19, який перевищує нормативний на 44 % і становить в області на сьогодні 36,7 % проти базового 20 %.  Слід зазначити, що це найвищий показник в Україні і тенденції до його зниження не спостерігається.

Читайте також: У медицині Волині – кадрові зміни

Кому рекомендують третю дозу вакцини проти коронавірусу

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024