Із 240 до 142: у Локачинській лікарні скоротили працівників, закривати заклад не будуть

15 Грудня 2021, 14:56
Із 240 до 142: у Локачинській лікарні скоротили працівників, закривати заклад не будуть 466
Із 240 до 142: у Локачинській лікарні скоротили працівників, закривати заклад не будуть

Лікарні у Локачах закривати у найближчій перспективі не планують. Більше того, тут мають намір збільшити кількість послуг, які можна буде отримати пацієнтам.

Про це у програмі «Позиція» на 12 каналі 9 грудня заявив заступник голови Локачинської громади Тарас Хом’як.

Він розповів, що лікарню громада прийняла зі спільної власності Локачинського району, сіл і селища з великими боргами.

«Ми як засновник змушені були вникнути в ситуацію, чому є така заборгованість, чому люди не одержували зарплату. Були вжиті непопулярні антикризові заходи. Ми проаналізували насамперед штатний розпис лікарні і виявили дуже багато не зовсім правильних речей. Була велика кількість немедичного персоналу, велика кількість такого персоналу, який доцільно було оптимізувати. Були питання щодо використання енергоносіїв», – розповів заступник голови.

За його словами, довелося скоротити кількість працівників лікарні – із 240 до 142. На думку Тараса Хом’яка, можливо, саме тому почали ширитися чутки, нібито лікарню готують до закриття.

«Це була колишня Локачинська районна лікарня. В такому форматі для нашої громади вона була недоцільна. У нас тепер інша кількість населення, то ж і потреби у лікарні відповідні. Ми оптимізували лікарню під потреби, які необхідні нашій Локачинській громаді», – зазначив заступник голови.

Наразі лікарня хоче підписати договори з НСЗУ ще за 3 пакетами послуг.

«Це – стаціонарна паліативна допомога, мобільна паліативна допомога. Під ці пакети виділяються суттєві кошти. У нас є засоби і персонал, який може забезпечити отримання цих пакетів. Також ми докупили відповідне обладнання: кисневий концентратор, відеогастроскоп. І третій пакет – це, по-простому кажучи, ендоскопія», – повідомив Тарас Хом’як.

«Є ще проблема, характерна для всіх колишніх районних лікарень. Їхня специфіка така, що в них отримують послуги не тільки жителі тих громад, які їх утримують. Наприклад, значна кількість жителів нашої сусідньої Затурцівської громади теж обслуговуються в Локачинській лікарні. Ми проаналізували, скільки жителів цієї громади у нас лікується, вели спеціальний облік, і з’ясувалося, що близько 30% пацієнтів Локачинської лікарні – це мешканці Затурцівської громади», – зазначив Тарас Хом’як.

Каже, що просили Затурцівську громаду взяти посильну участь у фінансуванні енергоносіїв, але розуміння не знайшли.

«За одне тепло ми платимо більше як 2 мільйони», – зауважив посадовець.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024