У Старій Вижівці говорили про утримання місцевої лікарні

14 Грудня 2021, 13:54
Нарада 504
Нарада

У Старовижівській громаді з робочим візитом перебували голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак.

Посадовці 13 грудня 2021 року взяли участь у спільній нараді з депутатами Ковельської районної та Старовижівської селищної ради, керівниками медичних закладів, головами та представниками територіальних громад, жителів яких обслуговує комунальне некомерційне підприємство «Старовижівська багатопрофільна лікарня». Про це повідомили на сайті Ковельської районної державної адміністрації.

Василь Камінський, голова Старовижівської територіальної громади, повідомив, що всі зібрались заради вирішення питання подальшого функціонування медичної установи, а саме погашення заборгованості за комунальні послуги до кінця року.

Нагадаємо, в інтерв’ю Район.Стара Вижівка Василь Камінський зазначив, що важливо зберегти робочі місця для 160 працівників, які трудяться у цьому закладі і надають відповідну медичну допомогу. 

Очільник Старовижівської громади зауважив, що з бюджету Старовижівської селищної ради немає можливості покрити всі витрати, тому закликав до співфінансування, оскільки у лікарні надають медичні послуги жителям прилеглих територіальних громад.

Голова райдержадміністрації Ольга Черен зазначила, що лікарню потрібно обов’язково зберегти, аби люди мали можливість отримати медичну допомогу на місці. Тому слід знайти спільне об’єктивне рішення, яке дасть можливість закрити витрати по комунальних послугах у цьому році.

Про діяльність медзакладу проінформувала директорка Тетяна Свіржевська, яка детально зупинилася на фінансовому кошторисі установи, послугах, які надаються в медзакладі, їхній вартості та потребі в коштах на комунальні послуги.

Кожен з депутатів та представників громад висловили своє бачення щодо подальшого утримання медичного закладу, а також обговорили участь у співфінансуванні Старовижівської лікарні, яка надає послуги жителям Старовижівської, Дубечненської, Смідинської, Сереховичівської та Дубівської територіальних громад. Учасники зустрічі обговорили різні механізми модернізації системи опалення, а також утеплення приміщення, щоб в подальшому мінімізувати витрати на оплату комунальних послуг.

В’ячеслав Шворак, голова районної ради закликав учасників наради до конструктивного діалогу, при цьому зауважив, що лише спільними зусиллями бюджетів територіальних громад можна забезпечити подальше функціонування Старовижівської багатопрофільної лікарні на належному рівні.

Під час наради керівники районної влади звернули увагу присутніх на активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо важливості вакцинації населення від COVID-19, особливо вікової категорій «60 плюс», з метою захисту життя і здоров’я представників старшого покоління, зміцнення колективного імунітету.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024