У Любомлі бракує житла для лікарів: на ремонт просять виділити п'ять мільйонів

09 Грудня 2021, 14:19
Любомльське ТМО 745
Любомльське ТМО

Для молодих лікарів-спеціалістів Любомльського ТМО бракує службового житла. Але є можливість лікарів забезпечити житлом, відремонтувавши приміщення, яке знаходиться на балансі громади.

Відповідний запит озвучив на сесії Волинської обласної ради, яка відбулася 9 грудня, депутат, генеральний директор Любомльського ТМО Володимир Дибель. Про це стало відомо кореспондентці Район.Медицина. 

Запит депутат адресував голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду та голові ОДА Юрію Погуляйку.

Як озвучив Володимир Дибель, колективи Любомльського ТМО та Центру первинної меддопомоги звертаються для забезпечення житлом молодих лікарів Любомльщини. 

Відбулася кадрова криза медичної галузі не лише в області, а й нашому регіоні. В Любомльському ТМО 191 посада лікарів, укомплектованість становить 70 відсотків. 14% з них досягли пенсійного віку. На сьогодні Любомльське ТМО на 30% не укомплектоване такими лікарями: лікар фізичної та реабілітаційної медицини, педіатр, хірург, анестезіолог, лікар УЗД, лікар функціональної діагностики, психіатр, терапевт.  Частково забезпечені житлом деякі лікарі. Невирішення кадрової проблеми може поставити під загрозу любомльську медицину», – йшлося у зверненні.

На балансі Любомльської міської ради є приміщення, яке можна переробити під житло для лікарів Любомля. Потрібно провести ремонт. 

За кошти міської ради розробили проєктно-кошторисну документацію, відтак вартість ремонту становить 5,3 мільйона гривень. Депутат просить виділити кошти з обласного бюджету для проведення ремонту даху. Підтримали запит колеги 48 депутатів. 

Читайте також: Любомльське ТМО придбало мобільний пересувний рентгенапарат

Утеплення, нова апаратура та кваліфікований персонал: як змінилось Любомльське ТМО

 Любомльські хірурги врятували життя чоловіку з ножовим пораненням серця

 У Любомльському ТМО запустили роботу комп’ютерного томографа: як записатися

Лікарка-дерматологиня Любомльського ТМО розповіла, що таке дерматоскопія та для чого вона потрібна

Любомльське ТМО отримало благодійну допомогу від скандинавської місії

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024