Любомльське ТМО придбало мобільний пересувний рентгенапарат

07 Грудня 2021, 14:29
Любомльське ТМО придбало мобільний пересувний рентгенапарат 838
Любомльське ТМО придбало мобільний пересувний рентгенапарат

Новий сучасний переносний рентгенапарат «INDI Agraf-02» фірми «Квант» (Україна) нещодавно закупили у Любомльському ТМО. Вартість медустановки становить 1,29 мільйона гривень. До речі, закупила його лікарня двома частинами за кошти, отримані від НСЗУ за послуги.

Про це журналістам Район.Медицина повідомили у медзакладі. 

Пересувний рентгенапарат – зручний та легкий у користуванні, його можна в будь-яку хвилину без зайвих зусиль перевезти у будь-яке відділення ТМО: травматологію, реанімацію, приймальне відділення, операційну.

«Минулого тижня ми вже провели першу операцію із застосуванням нового апарату. Це значно заощадило нам час, а пацієнтці – зменшило період перебування під наркозом. Жінку оперували з переломом верхньої третини стегна, і безпосередньо в операційній ми робили знімки, зображення яких за декілька секунд виводилось на екран комп’ютера.  Тобто ми могли одразу побачити, як зафіксували перелом металевими конструкціями, від чого напряму залежить і якість виконаного оперативного втручання», – розповідає завідувач травматологічного відділення Андрій Бондаренко.

Раніше ж доводилось в таких випадках чекати, поки буде проявлятися плівка в рентгенкабінеті, а пацієнт в цей час знаходився під наркозом.

Як розповідає лікар-рентгенолог Ігор Онищук, можливості нового цифрового рентгенапарату є більш ширшими, ніж стаціонарного, а якість зображення також є в рази кращою. Окрім того, доза радіаційного навантаження у порівнянні з іншими установками є невеликою.

За потреби апарат можна використовувати на приймальному відділенні, коли людині, яку треба якнайменше рухати через травму, потрібен знімок, аби лікар зміг визначити діагноз, а також вправивши  перелом чи вивих, лікар зміг за декілька секунд після проведення рентгензнімку бачити, чи правильно надана допомог.  

Також, за словами Ігоря Онищука, рентгенапарат можна використовувати для діагностики  патології легень у хворих на коронавірусну інфекцію та робити знімок безпосередньо у інфекційному боксі, щоб обмежити контактування хворих; киснезалежним пацієнтам з коронавірусною інфекцією, котрі не можуть покидати палату.

«Придбаний рентгенапарат – це є нові технології в діагностиці в медицині, які ми стараємось впроваджувати у себе в закладі і йти в ногу з вимогами часу», – кажуть у ТМО.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024