Проведуть відкриту дискусію «Шлях до пацієнта: напрямки розвитку медичної мережі Острозької ОТГ»

07 Грудня 2021, 09:10
Фото ілюстративне 636
Фото ілюстративне
Проведуть відкриту дискусію  «Шлях до пацієнта: напрямки розвитку медичної мережі Острозької ОТГ».
Про це повідомляють на фейсбук-сторінці події.
 
«Нiкого не залишити осторонь» — принцип, зазначений у Цілях сталого розвитку, та головне правило, за яким має працювати медична система в Україні. 
Право кожного українця на охорону здоров’я та медичну допомогу передбачено у Статті 49 Конституції України. Проте через одночасну реформу децентралізації та фінансування медичної системи перед багатьма територіальними громадами виникло питання, як забезпечити практичну реалізацію цих прав», - зазначають у дописі події.

Цього року команда «Вокс Україна» розробила методологію оцінки попиту і пропозиції медичних послуг у громаді, проаналізувала наявну систему медичної допомоги у Острозькій об’єднаній територіальній громаді та розробила рекомендації з її вдосконалення.

Під час події, що відбудеться 9 грудня о 15:00, ми презентуємо підходи до оцінки системи медичної допомоги у громадах та обговоримо рекомендації з покращення медичної системи у Острозькій ОТГ.

Подія організована в межах Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні. Думки та позиції викладені у дослідженні є позицією автора та не обов’язково відображають позицію Посольства Швеції в Україні, Міжнародного фонду «Відродження» та Ініціативи відкритого суспільства для Європи (OSIFE).

Серед учасників події:
- Ксенія Шаповал, представниця МФ «Відродження»;
- Тетяна Бойко, НСЗУ (TBC);
- Катерина Балабанова, директорка Центру розвитку медсестринства МОЗ України;
- Ксенія Алеканкіна, старша аналітикиня «Вокс Україна»;
- Олександр Харчук, заступник голови Острозької міської ОТГ з соціальних питань;
- Олександр Стратюк, керівник КНП «Острозький районний центр ПМСД»;
- Ігор Гущук, завідувач кафедри громадського здоров’я, доктор медичних наук, Національний університет «Острозька академія».

Модераторка: Юлія Мінчева, «Вокс Україна».
Для участі у події потрібно заповнити реєстраційну форму та отримати підтвердження від організаторів події.
 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024