Опорні медичні заклади Рівненщини отримають кошти на встановлення кисневих станцій

06 Грудня 2021, 12:39
Опорні медичні заклади Рівненщини отримають кошти на встановлення кисневих станцій 604
Опорні медичні заклади Рівненщини отримають кошти на встановлення кисневих станцій

Понад 9 мільйонів гривень отримала Рівненщина на проєктування та встановлення кисневих станцій.

 

Ці кошти «прийняли» в бюджет Рівненщини. Задля цього депутати постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (голова – Ігор Ясенюк) зібралися на окреме засідання. Про це повідомляють у Рівненській обласній раді.

Як повідомив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення облдержадміністрації Олег Вівсянник, постановою №1243 Кабінету Міністрів України від 24 листопада 2021 року Рівненській області передбачено 9 мільйонів 183 тисяч 700 гривень субвенції з держбюджету.

Ці кошти передбачені для опорних закладів охорони здоров’я на проєктування та встановлення кисневих станцій. Попередньо йдеться про лікарні в 11 територіальних громадах Рівненщини.

Крім того, як стало відомо під час засідання комісії, ці кошти є перехідними. Тобто, з’явилася можливість завершити їх використання в наступному році.

Зважаючи на це, депутати бюджетної комісії зійшлися на думці, що тепер в розпорядника коштів і в керівників тергромад буде більше часу, аби максимально раціонально використати цю субвенцію і встановити кисневі станції перш за все там, де вони найнеобхідніші. Зі свого боку, контроль за розподілом цих коштів бюджетна комісія залишила за собою.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024