Учнів Вербського ліцею навчали надавати першу медичну допомогу

07 Грудня 2021, 13:00
Учнів Вербського ліцею навчали надавати першу медичну допомогу 437
Учнів Вербського ліцею навчали надавати першу медичну допомогу

З нагоди Всеукраїнського дня добрих справ «Щедрий Вівторок»  команда  «Лінії життя» завітала у Вербський ліцей.

Там провели благодійний майстер-клас для учнів старших класів. Про це зазначають на сторінці проєкту в фейсбуці.

Також розповіли про проєкт «Лінія життя», його місію і цілі, та зосередили увагу старшокласників на алгоритмі дій в екстрених ситуаціях та взаємодії з екстреними службами.

Нагадаємо, що «Лінія Життя» проєкт не лише про домедичну допомогу та порятунок життя, а й про командотворення, лідерство та культуру відповідальності і безпеки, цінність життя кожної людини.

Навчання домедичної допомоги в школі зосереджують на навичках, тому що ефективна серцево-легенева реанімація має вирішальне значення для виживання. Але навички – не єдиний фактор під час проведення СЛР сторонніми спостерігачами. Людині потрібно досить впевненості, наприклад, передбачувана здатність виконувати ефективну СЛР.

На майстер-класі учні мали нагоду попрактикуватися у проведенні серцево-легеневої реанімації й переконатися, що рятувати життя може кожен, але для цього важливо навчатися і формувати добрі навички.

Тренування зміцнюють упевненість потенційних рятувальників у тому, що вони можуть ефективно виконувати СЛР. Але навіть навчені люди виконують СЛР лише у 30–55% випадків. Основними причинами відмови рятувати життя потерпілого є страх та недовіра до самого себе. І тут не оминути розвиток м'яких навичок, щоб навчитися бути самозарадними й готовими брати відповідальність за свої дії або бездіяльність.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024