Двадцять людей за рік: як функціонує відділення стаціонарного догляду для літніх у Радивилові

07 Грудня 2021, 13:36
Двадцять людей за рік: як функціонує відділення стаціонарного догляду для літніх у Радивилові 571
Двадцять людей за рік: як функціонує відділення стаціонарного догляду для літніх у Радивилові

Одним з кращих на Рівненщині називають відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Радивилівського терцентру соціального обслуговування громадян.

За 2021 рік у відділенні перебувало 20 одиноких громадян похилого віку. Про це повідомляють у Радивилівській громаді.

Відділення  розраховане на 9 житлових кімнат, кожна вміщує не більше трьох людей. По-домашньому затишний інтер'єр, завжди замінена, чиста білизна та свіжі рушники. Для потреб підопічних забезпечили необхідне умеблювання: ліжко, індивідуальна  тумбочка, столи, сільці, шафа, всі необхідні побутові приналежності. 

Відділення має все необхідне — медичні функціональні ліжками, ліжка з електроприводом та протипролежневими матрацами. А також засоби для реабілітації підопічних, є інвалідні візки, ходунки, палиці, милиці.

Щоденно здійснюється медичний огляд: підопічним вимірюють артеріальний тиск, за призначенням лікаря надають необхідні медикаменти, проводять фізпроцедури – інгаляції, магнітолікування. Інсулінозалежні підопічні отримують інсулін.

Для пацієнтів відділення організовано чотирьоз разове харчування. Меню раціональне й збалансоване: готуються каші, картопля, гуляш, риба, обов’язково — другі страви, овочі, а також кисломолочні продукти, фрукти та солодкі смаколики.

Відповідно до потреб відділення, у вересні провели ремонт санвузла та кімнати для гігієни. В підсумку, замінили душову кабіну, облаштували ванну кімнату  і туалети. 

Гігієнічні процедури підопічні проходять не рідше, аніж  раз на тиждень. За потреби частіше. Кімната для  гігієнічних процедур завжди у вільному доступі. У відділенні облаштована пральня кімната з трьома пральними машинами та однією машиною для сушіння одягу. 

Питання якісного функціонування відділення перебуває на постійному контролі міського голови, Радивилівської міської ради та керівництва терцентру.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024