Міська лікарня Рівного отримала автомобіль швидкої допомоги та обладнання

03 Грудня 2021, 16:31
Міська лікарня Рівного отримала автомобіль швидкої допомоги та обладнання 1077
Міська лікарня Рівного отримала автомобіль швидкої допомоги та обладнання

Карету швидкої та медобладнання отримала центральна лікарня міста Рівного. Допомога надійшла від медзакладу в Білій Подляскій Люблінського воєводства. 

Швидка марки «Citroen» повністю облаштована і має електричний кардіограф. Серед медичного інвентарю: 6 операційних столів, 2 тисячі захисних костюмів від COVID-19, перев’язувальні матеріали, засоби для офтальмології та інше приладдя, повідомляють у Рівненській ОДА.

За попередніми підрахунками медиків, його вартість – 10 мільйонів гривень.

«Ми близько 10 років підтримуємо зв'язок з лікарнею в Білій Підлясці. Тепер ми отримали від них гуманітарну допомогу. Це не лише речі, які необхідні для лікування ковідних хворих, а й обладнання для пацієнтів з неврологічними та офтальмологічними відхиленнями», – розповідає головний лікар Рівненської міської лікарні Євген Кучерук.

2 грудня міську лікарню відвідав голова ОДА Віталій Коваль разом з Генеральним Консулом Республіки Польща у Луцьку Славоміром Місяком. Як розповідає очільник області, допомогу вдалося залучити після робочої поїздки в Польщу.

«Гуманітарна допомога – це приклад синергії двох країн. Приємно, що поїздка в Люблінське воєводство дала свої результати. У вересні спілкувався з польськими медиками, а вже сьогодні міська лікарня використовуватиме обладнання та швидку для лікування пацієнтів» – зазначив Віталій Коваль.

Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку переконаний, що співпраця між медзакладами буде продовжуватися.

«Знаю, що між Рівненською та лікарнею в Білій Підлясці вже давнє співробітництво. Це лише частина обладнання, яке приїхало в міську лікарню. Більш габаритний інвентар прибуде в січні», – розказав Славомір Місяк.

Наприкінці зустрічі, голова ОДА вкотре подякував керівництву Люблінського воєводства, особливо Віцемаршалку Збігнєву Войцеховському за підтримку.

Читайте також:  На Рівненщині нещеплених від поліомієліту учнів відсторонюють від навчання

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024