Більше 100 щеплень проти COVID-19 за день роблять у місті Луцького району

02 Грудня 2021, 10:32
Вакцинація в Ківерцях 545
Вакцинація в Ківерцях

У пункті вакцинації, що в місті Ківерці Луцького району (колишнього Ківерцівського), щодня щеплюють проти коронавірусної інфекції від 100 до 120 людей.

Про це Суспільному розповів гендиректор Ківерцівського центру первинної меддопомоги Олесь Марищук.

З його слів, кількість охочих щепитися збільшилася після того, як для Волині визначили «червоний» рівень епідемічної небезпеки та затвердили обмеження для невакцинованих.

Серед дорослих пацієнтів, які мають декларації з сімейними лікарями КП «Ківерцівський центр первинної меддопомоги», щепилося проти COVID-19 станом на 26 листопада майже 50 %. Усього медзаклад має 41 тисячу підписаних декларацій із жителями Ківерцівської, Цуманської, Олицької, Підгайцівської та інших територіальних громад.

Зі слів Олеся Марищука, середній показник щеплення першою дозою вакцини становить 21 %, вакцинації другою дозою – 27 %. Аби в пункті вакцинації не збиралася черга з охочих щепитися, пацієнтів попередньо записують.

«На Pfizer треба записатися, бо у флакончику шість доз і щоб не було розливу. Люди попередньо записуються і ми їх викликаємо на щеплення. CoronaVac можна у будь-який час можна прийти та щепитися», – розповіла медсестра Лариса Дейна.

До пункту вакцинації проти COVID-19 у Ківерцівській амбулаторії зробили окремий вхід для людей, які хочуть щепитися, та для тих, хто звертається за меддопомогою до сімейного лікаря.

«Ніхто не скасовує звертання людей з температурою, з гострими респіраторними інфекціями, то ми розділили вхід, щоб здорові люди, які хочуть вакцинуватися, не перетиналися з іншими людьми», – зазначив керівник медичного закладу.

Також сімейна лікарка закладу розповіла про роботу пункту вакцинації та щеплення проти COVID-19 для дітей.

«Пункт щеплення працює з 8:00 до 20:00, де можна вакцинуватися трьома вакцинами: AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer. Після того, як щеплення проти коронавірусу дозволили робити від 12 років, побільшало пацієнтів серед дітей, – говорить сімейна лікарка Тетяна Випіяч. – Починають іти діти, їх не так багато. Дозволили вакцинувати з 12 років при наявності всіх вакцин згідно з календарем щеплень. Пенсіонери вакцинуються уже давно, зараз то трохи активніше йдуть».

«Після вакцинації дані пацієнта медики вносять в електронну базу eHealth. Через декілька днів після щеплення сертифікат можна отримати у сімейного лікаря», – повідомив медичний реєстратор зі щеплень Андрій Гаврилюк.

Читайте також: Аспірин, тромбоз і ковід-бактерії: на Волинь дістався старий коронафейк

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024