Медичний туризм: чому українці обирають лікування в турецьких клініках

26 Листопада 2021, 16:37
Медичний туризм: чому українці обирають лікування в турецьких клініках 1475
Медичний туризм: чому українці обирають лікування в турецьких клініках

Протягом останнього часу діагностика та лікування в Туреччині стають все популярнішими серед українських пацієнтів, які зневірилися у вітчизняній медицині. Доступні ціни, якісні послуги, новітнє обладнання та сучасні методики лікування у цій країні стали альтернативою німецьким та ізраїльським клінікам

Пошук медичних клінік у Турції – справа відповідальна, тож перші ніж вирушити туди на лікування, слід розуміти, як працює місцева система охорони здоров’я. В Туреччині паралельно із державною медициною функціонує й приватна.

Якщо державні клініки орієнтовані здебільшого на місцевих пацієнтів, то приватні роблять ставки на закордонних. В останніх відвідувачам, окрім лікування високого класу, пропонують і додаткову програму. Щоправда, у державних клініках пацієнтів з інших країн також можуть прийняти на платній основі.

Як державні, так і приватні турецькі медцентри набирають на роботу фахівців із високим рівнем професійної підготовки. Клініки обладнанні надсучасним обладнанням, яке проводить діагностику з точністю майже на 100%. Тамтешня медицина орієнтовна в першу чергу на діагностику тих чи інших недуг, від чого й залежить ефективність подальшого лікування.

Спектр послуг

Неабияке значення має те, що в турецьких клініках для пацієнтів надають повний спектр послуг. Основною ж спеціалізацією залишаються:

  • Онкологія. На лікуванні ракових пухлин спеціалізуються досить багато клінік.  Тамтешня медицина настільки розвинута в цьому напрямку, що дозволяє оперувати злоякісні утворення безпечно та безболісно. Не менш важливо, що турецькі онкологи підбирають хімієтерапію згідно із генотипом самої пухлини. Від цього залежить вартість курсу. Траплялося, що завдяки цьому хімієтерапія в Туреччині обходилася хворому дешевше, аніж в Україні.
  • Репродуктивна медицина. У цьому напрямку клініки Туреччини знаходяться серед лідерів. Як свідчить статистика, сотні подружніх щороку туди зробити процедуру екстракорпорального запліднення. Попитом користуються й інші методики лікування безпліддя.
  • Пластична хірургія. Ліпосакція, підтяжка шкіри обличчя, ринопластика, мамо пластика – це далеко не повний перелік естетичних медичних послуг, які турецькі медики виконують на досить високому рівні. Пацієнтів оперують хірурги високого рівня.

Ціни

Зважаючи на те, що в Туреччині досить висока конкуренція в сфері охорони здоровя галузі, а місцеві клініки роблять ставку на медичний туризм, вартість послуг обійдеться значно дешевше, аніж подібні процедури в закладах Німеччини чи Ізраїлю.

Проте остаточна вартість лікування та діагностики буде залежати від того, які процедури призначили пацієнту, який діагноз поставили пацієнту і, звісно, від прайсу самого закладу.

Сертифікація

Після того, як в Туреччині спровадили Програму трансформації системи охорони здоровя, увесь медичний персонал, від лікарів до медсестер, проходить курси з підвищення кваліфікації. Аби медики могли працювати на новітньому обладнанні, їх масово відправляють на стажування у ті країни, де Туреччина купує апаратуру. Натомість провідні фахівці тамтешньої медицини проходять навчання у Європі та Сполучених Штатах Америки.

 

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
14.04.2024