У Луцьку перевірили кафе на дотримання карантинних норм: що виявили

21 Листопада 2021, 11:29
Перевірка кафе в червоній зоні 833
Перевірка кафе в червоній зоні

В області продовжуються перевірки закладів громадського харчування, торгівлі, торговельно-розважальних центрів та ін. щодо дотримання карантинних обмежень у «червоній» зоні та протиепідемічних вимог, встановлених на період карантину незалежно від рівня епіднебезпеки. 

Відтак, представниками двох робочих груп перевірено наявність документів, які дозволяють суб’єктам господарювання працювати у «червоній» зоні, йдеться на сайті Волинської ОДА.

Зокрема, перевірили персонал та відвідувачів у ряді кафе, що розміщені у ТРЦ «Портсіті», а саме: «Merci», «Coffe@coffe», «New York Street», «Best burger and pizza». 

За словами перевіряльників, факту відсутності «зелених» COVID-сертифікатів або негативних тестів на коронавірусну хворобу у цих закладах громадського харчування не зафіксовано. Дотримані й протиепідемічні вимоги. 

До слова, у кафе «New York Street» представники робочої групи навідалися вдруге, позаяк під час минулого рейду адміністрації закладу були надані певні рекомендації. Зокрема, наразі у кафе наявні одноразові меню та меню за QR-кодами, позаяк, у період карантину використання багаторазових меню не допускається з метою протидії поширення COVID-19.

Як зазначають працівники перевірених закладів громадського харчування, майже усі відвідувачі приходять із «зеленими» COVID-сертифікатами, а ті з небагатьох, хто не має відповідних документів, на прохання персоналу залишають заклад без особливих заперечень. 

Відтак, на переконання представників робочих груп, запровадження обмежень «червоної» зони дисциплінувало громадян щодо необхідності дотримання протиепідемічних вимог та важливості отримання щеплення проти коронавірусної хвороби. 

Також позитивний результат дають і повторні візити у заклади, де були надані певні рекомендації. Адже як показали повторні візити, до зауважень та рекомендацій моніторингових груп суб’єкти господарювання дослухалися. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024