Рівне: звільненим працівникам діагностичного центру виплатять зарплату

14 Листопада 2021, 16:10
Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр 1205
Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр

Понад 60 працівників Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені В.Поліщука в рамках оптимізації нещодавно були звільнені. 

Однак, як стало відомо в ході засідань постійних комісій Рівненської обласної ради, цим людям не здійснили передбачених законом виплат. Про це інформують на сайті ради.

На президії обласної ради 10 листопада було прийнято рішення рекомендувати голові постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігорю Ясенюку та директору департаменту фінансів облдержадміністрації Лідії Біляк до сесії віднайти необхідний фінансовий ресурс та передбачити його у змінах до бюджету області, які голосуватимуть на сесії 12 листопада. Такі ж рекомендації надали депутати постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства.

Це питання гостро обговорювали і на сесії. Директорка департаменту фінансів ОДА Лідія Біляк повідомила депутатам про ті ресурси, за рахунок яких пропонується виділити 2,6 млн грн на виплату цих зарплатних боргів вже колишнім медпрацівникам діагностичного. Це, переважно, кошти за рахунок економії кількох обласних програм, а також ті, які не вдалося використати через незавершення тендерних процедур.  

Водночас голова обласної ради Сергій Кондрачук запевнив, що кошти, які були зняті, обов’язково будуть повернуті виконавцям програм – за рахунок розподілу коштів від перевиконання бюджету області за підсумками 11 місяців.

Відтак, депутати підтримали ці зміни до обласного бюджету.

Тож завдяки цьому рішенню облради вже наприкінці листопада вивільнені працівники діагностичного центру мають отримати заборговане.

Читайте також:  Як людям із серцево-судинними захворюваннями вакцинуватись від COVID-19

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024