На Волині захворюваність та летальність від ковіду перевищила пікові значення весняної хвилі

13 Листопада 2021, 13:28
Коронавірус на Волині 654
Коронавірус на Волині

Протягом останніх днів у Волинській області перевищено три із шести індикаторних показників епідемічної небезпеки.

Про це стало відомо під час брифінгу, який відбувся у Волинській ОДА, йдеться на сайті Волинського обласного центру КПХ МОЗ України. 

Заступниця генерального директора ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Лариса Дудковська повідомила, що протягом останніх трьох днів в області перевищено три із шести індикаторних показників епідемічної небезпеки, а саме: рівня госпіталізацій, завантаженості ліжок з киснем та кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19.

«Ця хвиля пандемії COVID-19 розвивається швидше ніж ми очікували. На Волині кількість захворілих в окремі дні вже наближається до рекордної позначки 720 випадків. Захворюваність та летальність перевищила пікові значення весняної хвилі. На сьогодні всього захворіло близько 85 тис. волинян, протягом останнього дня — 719», – наголосила Лариса Дудковська

Також вона звернула увагу на те, що 9 грудня набуде чинності Наказ про розширення переліку професій з обов’язковою вакцинацією проти коронавірусу.

До переліку професій внесли працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, співробітників установ, що надають соцпослуги, установ захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, працівників підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави («Укрпошта», «Укрзалізниця», тощо).

Кількість щеплень в області збільшилась вдвічі, але цього все одно недостатньо, оскільки для формування колективного імунітету  рекомендовано охопити щепленнями не менше 70% населення.

Тому спікерка наголосила, що вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує наші життя.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024