У селі на Локачинщині виявили сказ у тварин

14 Листопада 2021, 13:01
Сказ у тварин 1038
Сказ у тварин

У Козлові виявили випадок тваринного сказу. 

Через це 11 листопада відбулося засідання районної протиепізоотичної комісії, повідомляють у Володимир-Волинській райдержадміністрації.

Хворобу у лисиці, яка вскочила на одне з господарських обійсть та нападала на домашню птицю, встановила експертиза. Відтак, це домогосподарство комісія визнала таким, що підпадає під визначення неблагополучного у епідемічному плані, а на території села встановила карантин на 60 днів.

Власне, на обійсті проживає троє собак, двоє котів, дві свині та коза. Їм уже зробили профілактичні щеплення від сказу, на території провели ряд заходів дезінфекції. Ветлікар пильно спостерігатиме за станом тварин, а господарям заборонили споживати домашнє козяче молоко.

Протягом періоду карантину запланували подвірні обходи, в ході яких вакцинувати від цієї хвороби домашніх тварин пропонуватимуть усім мешканцям села, особливо ближнім сусідам.

На жаль, випадок захворювання стався попри те, що в кінці жовтня з літаків була розкидана профілактична вакцина від сказу для лісових мешканців. Тому лісомисливському господарству рекомендовано при будь-якому відстрілі лисиць усі їхні голови відправляти до обласної лабораторії на перевірку. 

А загалом за планом у лісівників – провести обстеження 28 відстріляних тварин і таким чином визначити ефективність вакцинувальної кампанії.

Крім того, в ході засідання у зв’язку з кадровими змінами у установах району внесли й відповідні зміни до складу протиепізоотичної комісії.

Читайте також:

 Як людям із серцево-судинними захворюваннями вакцинуватись від COVID-19 

 У МОЗ розширили перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим

На Волині пікові показники захворювання на COVID-19 очікують ще протягом тижня

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024