У Луцьку студенти-медики допомагають лікарям у центрах вакцинації

11 Листопада 2021, 13:24
Студенти-медики 851
Студенти-медики

В центрах вакцинації у Луцьку студенти-медики допомагають лікарям опрацьовувати згоди на отримання щеплення від COVID-19.

Про це Суспільному розповіла Наталія Пристанець старша медсестра відділення №1 Медичного об’єднання Луцької територіальної громади.

Нині в медзакладі лікарям допомагають семеро студентів з університету і медичного коледжу.

Одна зі студенток, яка погодилася бути волонтером в центрі вакцинації – Олександра Гнатюк. Пари з волонтерством дівчина поєднує третій тиждень. Щодня приходить в медзаклад о 9-й ранку. 

«Я буду тут допомагати до 14-ої, а далі я маю поїхати в обласну лікарню на пропедевтику терапії. Там у нас дві пари буде», – каже студентка.

Студенти працюють в окремому кабінеті центру вакцинації. Лікарі передають їм письмові згоди пацієнтів, які отримали щеплення. Волонтери мають вводити в базу прізвище, ім’я по батькові, дату народження людини. Також в базу потрапляє інформація про вакцину, яку ввели пацієнту. Зі слів Олександри Гнатюк, лише після введення даних в базу людина може отримати COVID-сертифікат в «Дії».

За день студенти опрацьовують у середньому 120 - 150 згод. 

«У нас у групі 17 людей, 5 виявили бажання допомогти лікарям. Ми будемо працювати вахтовим методом: спочатку одні працюють, потім другі будуть працювати, щоб ми теж могли відпочити», – розповів студент-волонтер Олег Лисюк.

В центрі вакцинації у відділення №1 Медоб’єднання Луцької територіальної громади щодня вакцинують 500-600 людей.

Медики працюють на межі можливого, – каже старша медсестра Наталія Пристанець. Додає: допомогу волонтерів в закладі вже відчули. До цього, щоб ввести дані в систему, лікарі працювали понаднормово.

Як розповіла старша медична сестра, лікарі самі звернулися по допомогу до керівників університету і коледжу, щоб скерували на допомогу студентів.

 

Читайте також: Готелі у Луцьку перевіряли на дотримання карантинних умов

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024